Meldpunt Corona

Drenthe krijgt speciale huisartsenpost voor patiënten die mogelijk besmet zijn met corona

hap; drenthe; huisartsenpost; corona; drenthe

Er komt in Drenthe een speciale huisartsenpost voor patienten die mogelijk het coronavirus hebben. Op welke locatie deze komt, wordt waarschijnlijk woensdag bekend.

Dat zegt Lamiek Westerhof, huisarts in Marsdijk in Assen, en bestuurslid van de Drentse Huisartsen. Vast staat dat voor de avond-, nacht- en weekenddiensten van de huisartsen een speciale locatie in Drenthe wordt ingericht, waar patiënten die mogelijk besmet zijn met corona kunnen worden onderzocht. Na een telefonisch consult wordt door een arts bepaald dat er een verdenking is op besmetting met het coronavirus. De patiënt wordt dan gevraagd naar de speciale locatie te gaan.

Veiligheid

Een deel van de mensen zal hiervoor verder moeten reizen dan voor een bezoek aan de huisartsenpost in de buurt, erkent Westerhof. Er is gekozen voor een speciale coronalocatie voor de veiligheid van de andere patiënten. ,,De andere huisartsenposten kunnen dan de reguliere zorg blijven leveren, zonder dat patiënten risico lopen op besmetting.” Op welke locatie de speciale huisartsenpost voor coronapatiënten komt, wordt naar verwachting woensdag bekendgemaakt. Huisartsen bereiden zich voor op een toename van patiënten.

Bron: DvhN, 16 maart 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: