Meldpunt Corona

Drenten doen het beter op de arbeidsmarkt dankzij taaltraject

laaggeletterdheid; week van de alfabetisering; taalprogramma; drenten; drenthe; bondgenootschap voor een geletterd drenthe

Drenten die meedoen aan een speciaal taalprogramma om beter te kunnen lezen en schrijven zeggen meer kans op een baan te hebben dan laaggeletterden in andere provincies.

Dat blijkt uit onderzoek van Maastricht University in samenwerking met het Kohnstamm Instituut.

Ongeveer een kwart tot een derde van de deelnemers is na een taaltraject actiever op de arbeidsmarkt. De mensen hebben eerder een baan, functioneren beter in hun werk of gaan vrijwilligerswerk doen. Daarnaast geeft bijna twee derde van de deelnemers aan meer mensen te ontmoeten en dingen buitenshuis te ondernemen.

Bovendien zegt tachtig procent van Drentse deelnemers aan zo’n taaltraject inderdaad beter te kunnen lezen en schrijven.

‘Stappen maken’

Prof. Maurice de Greef is landelijk expert op het gebied van onderzoek en monitoring van laaggeletterdheid. ,,Drenthe heeft van oudsher een sterk Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe en probeert structureel voorzieningen te ondersteunen om laaggeletterdheid tegen te gaan. Met zo’n sterk samenwerkingsverband kun je echte stappen maken.”

In Drenthe zijn ongeveer 45.000 volwassenen laaggeletterd.

Bron: DvhN, 9 september 2019

Wist u dat ook Zorgbelang Drenthe ook bondgenoot is van het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe? 
Samen streven we ernaar om het percentage laaggeletterdheid in Drenthe naar beneden te brengen.

Meer weten over het Bondgenootschap, klik hier.

Meer weten over de Week van de Alfabetisering, klik hier.

Meer nieuws

Deel dit artikel op: