Meldpunt Corona

Chirurgen Treant en WZA samen in één vakgroep

behoud chirurgische zorg in regio; zorg in regio; drenthe; zuidoost-groningen; treant; wza; vakgroep; chirurgen

Voor behoud van chirurgische zorg in de regio

De chirurgen van Treant Zorggroep en het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) zijn samengegaan in één vakgroep. Door de samenvoeging blijft de chirurgische zorg ook in de toekomst behouden voor patiënten in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen.

De chirurgen van Treant Zorggroep en het WZA werken al jaren nauw samen. Frank Kroezen, chirurg en medisch manager bij Treant Zorggroep: ‘Het is heel goed om deze samenwerking nu geformaliseerd te hebben. Hierdoor kunnen we op meerdere manieren de samenwerking nog verder uitbreiden.’

Medische eisen
Aan chirurgische ingrepen worden steeds meer én steeds hogere eisen gesteld. Zo moeten chirurgen, om de ingrepen die zij doen te mogen uitvoeren, kunnen aantonen dat ze per jaar een minimum aantal operaties van een bepaald soort uitvoeren. Doen zij dit niet, dan verliezen zij de bevoegdheid hiervoor.

Krachten bundelen
Bas Vierhout, chirurg van het WZA: ‘De chirurgen van het WZA en Treant hebben elkaar daarom nodig. We zorgen dat iedereen op alle vier ziekenhuislocaties terecht kan voor de diagnostiek, poliklinische zorg en de basis chirurgische ingrepen. Voor de meer complexe chirurgie realiseren we locaties waar we de hoogste kwaliteit bundelen.’

Verdere specialisatie
Omdat de werkzame algemene chirurgen in Assen, Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal in de loop van de jaren steeds verder gespecialiseerd zijn, kunnen zij deze gespecialiseerde chirurgie ook in de toekomst voor de gehele regio, 24 uur per dag, zeven dagen per week garanderen.

Behoud en verbeteren zorg
Het samengaan van de vakgroepen chirurgie is een belangrijke stap voor het behoud van de chirurgische zorg in de regio en zeker ook de verbetering daarvan. Verbetering van de 24-uurs kwaliteit is een kernwaarde van de nieuwe vakgroep.

Bron: WZA/Treant
Foto: Bianca Verhoef Fotografie

Meer nieuws

Deel dit artikel op: