Meldpunt Corona

Beschikbaarheid van zorg in de regio

opening mammapoli bethesda; zorg in regio; beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar; zorgbelang drenthe; treant groep

Het beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar houden van zorg in de regio, daar zetten we als Zorgbelang Drenthe sterk op in. Dat doen we meestal niet alleen maar samen met andere organisaties en zorgaanbieders. Want zorg moet voor iedereen beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar blijven, ook in plattelandsregio's.

Wat doen we dan?
Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

  • Vanwege de concentratie van specialisaties in ziekenhuizen, komt de beschikbaarheid en bereikbaarheid van zorg in de regio in het geding. Dat zijn momenten waarop wij als Zorgbelang Drenthe een stap naar voren zetten. Samen met Zorgbelang Groningen onderzochten wij wat burgers belangrijk vinden waar het gaat om ‘mammazorg’ (zorg voor vrouwen met borstkanker) in het ziekenhuis in Hoogeveen. De uitkomsten van de spiegelgesprekken die wij in dat kader organiseerden, zijn door de Treant Groep zicht- en merkbaar verwerkt in het uiteindelijke mammacentrum.
  • In 2011 heeft Zorgbelang Drenthe een boekje uitgegeven 'een vergezicht nabij, het zorgwinkelcentrum anno 2025'. Hierin kwam met name naar voren dat er richting 2025 steeds meer zorgwinkelcentra komen. En in de praktijk zien we dit nu steeds meer gebeuren. Een gezondheidscentrum waarin meerdere disciplines gevestigd zijn: van huisarts, fysiotherapeut tot tandarts. Op deze manier houd je ook de zorg beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar voor iedereen. Meer weten over het zorgwinkelcentrum anno 2025? Stuur een mail aan info@zorgbelang-drenthe.nl
  • Ook heeft Zorgbelang een drietal onderzoeken gedaan naar:
  1. basiszorg binnen bereik 'naar menselijke maat'
  2. mijn eerste zorg. Huisartsentekort in Zuid-Oost Drenthe, bezien vanuit burgers.
  3. weer zin. Zorginnovatie en participatie versus wenselijkheid en werkelijkheid. Ontwikkelingen in de technische zorginnovatie in Drenthe

Meer weten over onze activiteiten met betrekking tot het beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar houden van zorg in de regio?