Meldpunt Corona

Autisme werkt! - Autismeweek 31 maart t/m 6 april

Mijn kracht is dat ik mijn eigen gedachten vorm, in plaats van de geijkte weg te volgen. Dat leidt tot nieuwe oplossingen.”

www.autismeweek.nl
autismeweek 31 maart t/m 6 april; autismeweek 2019

Een ode aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme.

Het thema van de NVA Autismeweek 2019 is Autisme werkt! 

Werknemers met autisme zorgen voor diversiteit in een bedrijf, een belangrijke grondstof voor innovatie. Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles van weten. Daarnaast is een divers werknemersbestand een uiting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ steeds vaker één van de selectiecriteria voor aanbestedende partijen. Maar werknemers met autisme leveren ook op een andere manier voordeel op: bedrijven waar openlijk gesproken kan worden over beperkingen, kennen een betere werksfeer. Dit heeft minder verzuim door stress en ziekte tot gevolg. Bovendien stimuleert openheid over zaken die niet zo makkelijk gaan alle werknemers om na te denken over hoe zij optimaal kunnen presteren.

Daarom brengt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) tijdens de Autismeweek 2019 een ode aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme. Onze boodschap: laten wij ons ook daar op richten, en niet alleen op de dingen die hen minder goed afgaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werk dat aansluit bij de passies van mensen met autisme doorgaans de meeste kans van slagen heeft.

Tijdens de Autismeweek zullen er in het hele land activiteiten plaatsvinden rondom autisme en werk. Hiermee wil de NVA werknemers met autisme en werkgevers dichter bij elkaar brengen. Door goede voorbeelden te laten zien, maar ook door alle partijen zoveel mogelijk informatie te geven over wat er nodig is om van werk en autisme een succes te maken. Ervaar als werkgever zelf de kracht van autisme op de werkvloer!

Bron: www.autismeweek.nl

Klik hier voor de flyer.
Meer weten over de activiteiten die plaatsvinden in de autismeweek 2019? Klik hier

Meer nieuws

Deel dit artikel op: