Meldpunt Corona

Audité klachtencommissie zorg

zorgbelang drenthe; audité klachtencommissie zorg; klachten; wkkgz; uitzonderingsgevallen; bopz; jeugdhulpwet; wmo

Audité is, vanaf 2009, de onafhankelijke klachtencommissie van Zorgbelang Drenthe. 

Onafhankelijke klachtencommissie versus onafhankelijke klachtenfunctionaris
In het kader van de invoering van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) per 1-1-2017 dient iedere zorgaanbieder zijn/haar cliënt, bij klachten, ondersteuning aan te bieden door een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Er zijn echter een paar groepen van cliënten die niet onder de nieuwe wet vallen. Die cliënten (vallend onder BOPZ, jeugdhulpwet en in sommige gevallen Wmo) dient de zorgaanbieder door te verwijzen naar een onafhankelijke klachtencommissie zoals Audité klachtencommissie zorg.

Onafhankelijkheid Audité
Audité klachtencommissie zorg bestaat uit een 7-tal leden die geen binding hebben met Zorgbelang Drenthe. Zij worden ondersteund door de ambtelijk secretaris, zij is wel in dienst bij Zorgbelang Drenthe. 

Zorgaanbieder en Audité klachtencommissie zorg
Als zorgaanbieder kunt u een abonnement nemen op Audité klachtencommissie zorg. U betaalt jaarlijks een vast bedrag en eenmalig een bedrag voor de afhandeling van een klacht. 

Resumerend

  • Audité klachtencommissie zorg is onafhankelijk
  • Speciaal voor zorgaanbieders met cliënten die vallen onder de BOPZ, jeugdhulpwet en soms de Wmo (uitzonderingsgroepen Wkkgz)
  • Abonnementsvorm

Wilt u meer weten over Audité, klik hier voor meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem contact op met:

Deel dit artikel op: