Meldpunt Corona

Asser uitdaging; workshop 'Goede Zaken'

Asser uitdaging; uitnodiging; workshop goede zaken; donderdag 19 september; assen; maatschappelijke organisaties; stichtingen; verenigingen; zorgbelang drenthe
Onderwerp     workshop 'Goede Zaken'
Datumdonderdag 13 september
Tijd14.30-17.00 uur
Locatie/catering     wordt aangeboden door Van der Valk Assen,
Balkenweg 1, Assen
Voor wiemaatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen
AanmeldenKlik hier

 

Hierbij willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan de workshop 'Goede Zaken'. Deze workshop is ter voorbereiding op de Beursvloer Assen en vormt de start van de kenniskaravaan vanuit de Asser Uitdaging (hierover vertellen wij u dan meer). 

Er zijn 30 plekken beschikbaar, dus geef u snel op (maximaal twee personen uit dezelfde organisatie)! Daarnaast biedt Van der Valk een dinerdeal aan: een driegangen keuzemenu voor € 29,95 per persoon. Voor de deelnemers die na de sessie willen blijven dineren. 

Waarom Goede Zaken?
Veel stichtingen en verenigingen hebben moeite om partners te vinden die de exploitatie en/of uitvoering van projecten mogelijk maken. Veel van deze maatschappelijke organisaties zoeken financiële steun bij fondsen en overheid, maar vergeten de mogelijkheden van samenwerking -in natura- met het bedrijfsleven. Terwijl dit juist veel kansen biedt, zowel voor maatschappelijke organisaties, maar ook voor bedrijven zelf. Dat is de kerngedachte achter de workshop Goede Zaken en een mooie voorbereiding op de Beursvloer Assen, die op 17 oktober bij Theater/Bioscoop de Nieuwe Kolk in Assen wordt georganiseerd.

Doel
Met de workshop Goede Zaken wil de Asser Uitdaging de samenwerking tussen diverse maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven op lokaal niveau stimuleren en versterken. De workshop is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die hun ‘sociaal ondernemerschap’ willen vergroten. Ze worden uitgedaagd om zich beter te profileren en minder bescheiden te zijn. Om te geloven in datgene wat zij bedrijven te bieden hebben. En om met een heldere vraagstelling te komen. En dit hoeft niet altijd in de vorm van geld te zijn. Met een beetje creativiteit zijn er vele andere manieren te bedenken dan geld om de realisatie van maatschappelijke initiatieven mogelijk te maken.

 

Deel dit artikel op: