Meldpunt Corona

8 mei 2018; Europese Dag van de Beroerte

Dag van de beroerte; 8 mei 2018; wza; hersenletsel.nl; zorgbelang drenthe

Dag van de beroerte in het WZA

Dinsdag 8 mei 2018 is de veertiende Europese Dag van de Beroerte. Meer dan honderd instanties in Nederland organiseren op of rond deze datum informatiebijeenkomsten over een beroerte (CVA).
Ook Stroke Service Assen doet mee: op 8 mei is er een informatieavond in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

In Nederland krijgen elke dag ongeveer 125 mensen een beroerte, ook wel CVA of ‘Stroke’ genoemd. Of het nu gaat om een herseninfarct (80%) of een hersenbloeding (20%): in beide gevallen is sprake van een acute uitval van de hersenfuncties. Een op de drie mensen die getroffen worden door een beroerte, overlijdt of houdt er ernstige beperkingen aan over. Eén ding is zeker: het herkennen van de beroerte is belangrijk en het voorkómen ervan door bijvoorbeeld te bewegen. Na een beroerte is het belangrijk dat de behandeling zo snel mogelijk start. Dit vermindert de kans op ernstige hersenschade en vergroot de kans op herstel.

De bijeenkomst: Herkennen en voorkómen van een beroerte
Op dinsdag 8 mei wordt de informatieavond ‘Het belang van snelle herkenning en het voorkómen van een beroerte’ gehouden in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Op het programma staan onder meer een inleiding van WZA-verpleegkundig specialis i.o. Marian Kuper over het herkennen en voorkómen van een beroerte en een workshop waarin het bewegen centraal staat. Deze workshop wordt geleid door de therapeuten Astrid Bouma en Sandra Koornstra van INN Anholt. Ook ervaringsdeskundigen komen aan het woord. U kunt die avond stands bezoeken van Stroke Service Assen en van de Noorderbrug over het programma HersenZ.

Aanmelden
Deze avond is gratis toegankelijk. Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via info@strokeserviceassen.nl of via telefoonnummer (0592) 32 57 26 of (0592) 32 52 40.

Stroke Service Assen is samenwerkingsverband van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Icare, Interzorg Noord-Nederland (locatie Anholt), Zorggroep Drenthe (locatie de Vijverhof) en Hersenletsel.nl.

Lees verder

Deel dit artikel op: