Meldpunt Corona

2 oktober - Borstvoedingscafé in Wilhelmina Ziekenhuis Assen

borstvoedingscafé; wza; wilhelmina ziekenhuis assen; 2 oktober 2019; lacatatiedeskundige; borstvoeding; borstvoedingsweek

Datum     woensdag 2 oktober 2019
tijdvan 10.30 tot 12.00 uur
plaatsrestaurant van het Wilhelmina ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1
kostende toegang is gratis
aanmelden     je hoeft je niet aan te melden


Het Ouder en Kind-centrum van het WZA geeft van 30 september t/m 6 oktober extra aandacht aan borstvoeding, vanwege de Borstvoedingweek. Tijdens de Borstvoedingsweek is het Ouder en Kind-centrum versierd, is er elke dag iets lekkers bij de koffie en krijgen alle moeders een cadeautje dat iets te maken heeft met borstvoeding. Woensdagochtend 2 oktober is er bovendien een borstvoedingscafé in het WZA-restaurant.

Het Borstvoedingscafé is een plek waar moeders die borstvoeding geven elkaar kunnen ontmoeten. Het is goed om ervaringen met elkaar te delen, elkaar steun te bieden maar het is natuurlijk ook gewoon gezellig. Er is koffie/thee en wat lekkers. Er zijn lactatiekundigen aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden. Ook peuters zijn welkom, er is speelgoed aanwezig.

Lactatiekundige
Wil je borstvoeding gaan geven en heb je vragen? Heb je een borstvoedingsprobleem? Hoe zit het ook alweer met kolven op het werk en tot wanneer zijn nachtvoedingen normaal? Hoe kun je je baby aan een fles laten wennen en wanneer begin je met vast voedsel? Met deze vragen kunnen moeders terecht bij de lactatiekundige in het Borstvoedingscafé. Voor problemen die om meer privacy vragen is het borstvoedingscafé minder geschikt en kun je beter een aparte afspraak maken met een lactatiekundige.

Bron: WZA, 25 september 2019

Naar agenda

Deel dit artikel op: